Om Oss

Om Oss

Det hela började när vi fick Milou, vår shihtzu- papillon mix år 2012. Han var cirka ett år gammal och lurvig som bara den. Efter att ha tagit honom till diverse hundfrisörer, och alltid vänta på att få tid, så bestämde jag mig för att börja klippa själv. Jag upptäckte att det var superkul att klippa, väldigt kreativt och dynamiskt, så jag började få upp intresset för att bli en professionell hundfrisör. Men jag satt fast på mitt jobb, och drömmen fortsatte vara just en dröm. Så kom pandemin 2020 och jag blev uppsagd. Nu skulle drömmen bli verklighet! Jag skolade om mig till hundfrisör via Hundens Hus, tog examen och blev certifierad / diplomerad, gick massa olika utbildningar och gjorde research på nätet, och till slut kom dagen då jag äntligen fick möjlighet att starta eget, Rufs & Tufs Hundsalong. 

För mig finns det inget bättre än att få umgås med hundar varje dag, att få dem att må bra och även se bra ut visuellt. Att få dem att känna sig trygga med mig är viktigt för att få en harmonisk och fridsam miljö så att hunden inte känner sig stressad utan snarare glad, när den kommer till min salong. Därför är salongen en burfri miljö, och jag tar inte in flera hundar samtidigt, för att undvika trängsel. 

 I november 2021 kom lilla hunden Babsan till mig via Lost & Found Dog Rescue, och det var kärlek vid första ögonkast. Babsan är blandras (chihuahua- terrier mix), lugn och mild i sinnet, likt tjuren Ferdinand. Hon är med mig i salongen mestadels av tiden, och övervakar alla klippningar. Vid behov håller hon sig i källaren för att få lite egentid.

Eva & Milou

happy woman with a cute dog

Om salongen

Salongen är helt nyrenoverad, två våningar om 110 kvm, därav ena planet på 50 kvm används till klippstudio och väntrum. Det finns ett mysigt sittområde med bekväm soffa och inredning där man kan stanna kvar och ta en kopp kaffe om man vill vänta, alternativt finns Mobilia köpcentrum på andra sidan gatan, där man kan göra ärenden när er hund klipps. Allt för att få en så smidig och behaglig upplevelse för både er och er pälskling.

Det finns gratis parkering på gatan, samt flertal lokala och regionala bussar som stannar runt hörnet, så det är lätt att ta sig hit. Vi har även ett grönområde precis bredvid, så hunden kan rastas innan klippning.

Hos Rufs & Tufs får din hund godis när den är på besök. Vänligen nämn eventuella allergier eller ta med eget godis om ni inte vill att vi ger det vi har. Foto av er hund används ibland på våra sociala medier. Säg till om ni inte vill att vi gör det.